Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu zadržava i unaprijeđuje kvalitet obrazovanja

Vedran Hadžiahmetović, direktor Union Banke 

„Usvajanje ključnih znanja, profesionalno profiliranje i studije prilagođene potrebama savremenog poslovanja, uvjet su za uspjeh u poslovnom svijetu. Uvažavajući poslovne okolnosti i okruženje koje je specifično za Bosnu i Hercegovinu, studije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu predstavljaju najbolji izbor za buduće ekonomiste i menadžere. Općenito, Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu zadržava i unaprijeđuje kvalitet obrazovanja, što je potvrđeno i prestižnim međunarodnim priznanjem.

Svake studije daju određena znanja i vještine čime stičete akademsko zvanje. Ipak, razvoj karijere ovisi o stalnom pribavljanju novih informacija i učenju. Inovativan i aktivan pristup Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, omogućio mi je nastavak edukacije i sticanje znanja koja su potrebna u skladu sa novim zahtjevima savremenog bankarskog poslovanja.

Ukoliko ste prepoznali svoju buduću profesiju, čak i kada niste sigurni, kriterij za odabir fakulteta treba biti kvalitet znanja koje želimo steći, mogućnosti koje se nakon studija pružaju i vrednovanje studija u zemlji i inozemstvu. Ekonomski fakultet u Sarajevu svojim kvalitetom i ponudom koja uključuje i zajedničke studije sa drugim, cijenjenim međunarodnim fakultetima ispunjava navedene kriterije. Krivi izbor vodi propuštenim prilikama ili izgubljenom vremenu koje se teško može nadoknaditi.“