Ekonomski fakultet organizuje CEO 2019: The Power of Choice

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, kao lider u sektoru obrazovanja u Bosni i Hercegovini, zajedno sa suorganizatorima Sberbank BH i Sol Azur sa ponosom najavljuje najveću regionalnu konferenciju za mlade pod sloganom The Power of Choice (Moć izbora).

Kroz posebno kreirani konferencijsko-edukacijski sadržaj prilagođen studentskoj populaciji i maturantima, eksponirajući primjere uspješnih mladih ljudi iz realnog sektora, CEO (Career Entrepreneuership Opportunities) konferencija nastoji na zanimljiv, motivirajući i inovativan način podsticati mlade na proaktivan pristup razvoju karijere sa ciljem jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Konferencija će se održati u četvrtak11.4. u 9 sati u Bosanskom kulturnom centru, a otvoriti će je dekanesa Ekonomskog fakulteta, prof.dr. Jasmina Selimović. “Fakultet je posvećen najvrijednijem resursu naše zemlje, mladima, kojima nastoji kvalitetnim obrazovanjem osigurati bolje uslove i startnu poziciju za profesionalni razvoj i napredovanje. CEO konferencija jedna je od strateških aktivnosti Fakulteta dugi niz godina sa ciljem razvoja poduzetništva i inovativnosti studenata i maturanata, te njihovo povezivanje s realnim sektorom“, ističe prof. Selimović

 

Učesnicima Konferencije u uvodnom dijelu obratit će se premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto i  ministrica obrazovanja, nauke i mladih, Zineta Bogunić, pod čijim se pokroviteljstvom događaj organizuje, a u ime Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Khaldoun Sinno.   

Impresivan panel govornika podijelit će sa učesnicima tajne uspjeha i načine kako savladati prepreke. Među njima će biti i diplomantica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, članica Nadzornog odbora BH Telecoma i nekadašnja ministrica finansija dr. Svetlana Cenić.

“U eri današnjeg poslovanja kompanije trebaju kadar koji razmišlja izvan okvira, koji hrabro istražuje nove načine poslovanja, te nadograđuje i adaptira svoje vještine kako bi opstao na tržištu rada“, kaže Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH, te dodaje: „Mladi pored formalnog obrazovanja trebaju i upotrebno znanje, a CEO konferencija je odlična platforma za razvijanje novih ideja. Sretni smo što kao suorganizator možemo dati doprinos stvaranju budućih lidera.“

Realizaciju projekta podržali su osim Sberbank BH i Sol Azur, pokrovitelj Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, zlatni sponzor Institut za razvoj mladih KULT, telekomunikacijski partner BH Telecom, te NELT Grupa, Posao.ba i Coca-Cola HBC B-H.

Moć izbora je u vašim rukama, vidimo se!