Međunarodna konferencija o bankarstvu i finansijama

Univerzitet u Sarajevu, u saradnji sa Univerzitetom Utara Malezija, organizuje petu po redu Međunarodnu konferenciju o bankarstvu i finansijama. Konferencija predstavlja platformu za akademike i istraživače uz mogućnost prezentovanja rezultata svojih radova i istraživanja, te nudi priliku učesnicima da diskutuju i razmjenjuju ideje, istraživanja, kao i praktična iskustvaprikupljena u svim područjima finansija i bankarstva.

Konferenciji će prisustvovati najveći zvaničnici i stručnjaci iz oblasti korporativnih i međunarodnih finansija, računovodstva, upravljanja rizikom i osiguranjem, ekonomije razvoja i upravljanja bankama. Keynote govornik je dr Salim Rashid, profesor na prestižnom Univerzitetu Utara Malezija, kao i na Univerzitetu Illinois, (SAD). Jedan od govornika na konferenciji je i prof. dr Kemal Kozarić, dekan Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

ICBF konferencija je posvećena održavanju najviših svjetskih etičkih standarda za autore, urednike, recenzente i izdavače uključene u čin objavljivanja u recenziranom postupku. U okviru konferencije, za učesnike će biti održana posebna radionica na temu Computable General Equilibrium model.

Tema konferencije "Uključivanje, nejednakost i financijska stabilnost - novi izazovi" sugerišu na značajne promjene u teoriji i praksi u oblastima bankarstva i finansija. S tim u vezi, Organizacioni komitet konferencije poziva autore radova da uzmu učešće na ovom događaju, bilo da se njihov rad temelji na analizama ili rješenjima aktuelnih tema kao što su banke u sjeni, prekogranični tokovi, negativne kamatne stope, regionalni privredni blokovi ili politički izbor monetarnih sistema.

Konferencija će se održati u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, od 17. do 19. jula 2017. godine. Za više informacija posjetite zvaničnu web stranicu konferencije; link.

 

Ured za odnose s javnošću