Predavanje o temi "Education for Human Rights - Speak Truth To Power"

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu ima čast da ugosti gospođu Kerry Kennedy, američku aktivistkinju za ljudska prava i pisca, koja će održati predavanje o temi "Education for Human Rights - Speak Truth To Power". Kerry Kennedy je predsjednica fondacije za ljudska prava Robert F. Kennedyja, jedne od najprestižnijih fondacija za ljudska prava na svijetu. Ovom prilikom će biti promoviran projekat koji radimo u saradnji sa R.F.K. fondacijom, a čiji je cilj razvijanja ukupnog sistema edukacije iz ove oblasti.

Cilj je da se razvije sistem edukacije koji će unaprijediti budućnost mladih lidera kao i aktivista za ljudska prava, koristeći priče i iskustva branitelja ljudskih prava iz cijelog svijeta. Također, RFK pruža mladim ljudima potrebne alate da se suprostave i govore protiv najstrašnijih zloupotreba i kršenja ljudskih prava u svijetu.

Zadovoljstvo nam je pozvati sve zainteresovane na ovo značajno predavanje koje će biti  održano u E – net centru Ekononomskog fakulteta u Sarajevu, u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine u 16:00 sati.

 

Imajući u vidu značaj događaj i ograničen broj mjesta za učesnike, molimo da Vaše prisustvo potvrdite na e-mail: pr@efsa.unsa.ba najkasnije do srijede 9. oktobra 2019. godine do 12:00 sati.

 

Ured za odnose s javnošću