Prof. dr. Zlatko Lagumdžija održao seriju predavanja u Londonu i Oxfordu

Rukovodilac Katedre za menadžment i informacione tehnologije, prof. dr. Zlatko Lagumdžija je u protekloj sedmici imao seriju predavanja u Londonu na Kings College-u i Oxford Univerzitetu na bazi nove "Strategije za Održivi razvoj i Društvo zajedničkih vrijednosti" Svjetske Liderske Alijanse. Glavna tema predavanja, okruglih stolova i bilateralnih razgovora su bili nalazi i izvještaji jednogodišnjeg rada "Grupe 20", kojom je kopredsjedavao dr. Lagumdžija, sadržanim u dva dokumenta pod nazivom „Društva zajedničkih vrijednosti i samoodrživi razvoj“ i „Poruka svjetskim liderima i vladama o izgradnji društva zajedničkih vrijednosti globalnoj Agendi 2030“.

Grupu Svjetske Liderske Alijanse  čine 20 eksperata i čelnika međunarodnih institucija (Svjetske Banke UN, OECD), akademske i poslovne zajednice i nevladinog sektora.

Predavanja u Oxfordu i Kingsu, u najvećoj mjeri su bila posvećena  neophodnosti i načinima kreiranja globalne koalicije u izgradnji inkluzivnog društva i samoodrživog razvoja i bila su dio šire misije i skupova održanih u Domu Lordova, Britanskom Parlamentu i vodećim institucijama i organizacijama koje se bave ovom problematikom.