Sarajevo Business School

Ekonomski fakultet u Sarajevu (EFSA) i Griffith College Dublin (GCD) sa ponosom predstavljaju međunarodni dodiplomski i postdiplomski studij u okviru programa Sarajevo Business School.

Ovo je prvi studij u Bosni i Hercegovini koji ima ENQA međunarodnu akreditaciju kvaliteta. Nastava se izvodi u potpunosti na engleskom jeziku, a predavači su eminentni profesori sa Univerziteta u Sarajevu i Griffith College Dublin, kao i drugi inostrani predavači. Prve dvije godine programa se izvode u Sarajevu, a ostatak u Dublinu, Irska. Studenti diplomiraju u Dublinu, nakon čega mogu nastaviti postdiplomski studij u Irskoj, BiH,  zemljama Commonwealtha ili u bilo kojoj zemlji u Evropskoj uniji ili pronaći adekvatno zaposlenje i dobiti trajnu boravišnu vizu za zemlje EU.

Planovi i programi ovih studija su razvijeni od strane Griffith College Dublin.

U okviru uspostavljene saradnje Ekonomski fakultet u Sarajevu (EFSA) i Griffith College Dublin (GCD) upisuju treću generaciju triple-degree programa iz oblasti ''Business''.

Prednosti ovog programa su:

  • Ovo je prvi međunarodni program u Bosni i Hercegovini iza kojeg stoji respektabilna domaća institucija sa 57-godišnjom tradicijom u visokom obrazovanju i sa više od 100 nastavnika i saradnika u stalnom radnom odnosu. 
  • Okruženje i uslovi studija su omogućeni prema vrhunskim međunarodnim standardima. Ekonomski fakultet u Sarajevu raspolaže sa preko 12.500 m2 prostora, 25 moderno opremljenih učionica sa računarima i projektorima, 10 računarskih sala, 400 računara, wired i wireless internet konekcijom, modernim course management sistemom, itd.
  • Po završetku studenti stiču dvije diplome i to:  diplomu Griffith College iz Dablina i diplomu Univerziteta u Sarajevu prema Bolonjskim standardima.
  • Predavanja drže vrhunski profesori i priznati stručnjaci u svijetu.
  • Treća godina dodiplomskog studija u Dablinu, Republika Irska, uz mogućnost legalnog rada tokom studija na part-time osnovi. Irska je u posljednjih 10 godina postigla izvanredne privredne rezultate i postala jedna od prvih pet zemalja u EU prema veličini i rastu GDP-a (tzv. „Celtic Tiger“), prevashodno zahvaljujući ulaganju u edukaciju i savremene tehnologije.

Više informacija o Griffith College Dublin nalazi se na www.gcd.ie

Dokumenti: 
AttachmentSize
Microsoft Office document icon Obrazac za prijavu 2017/18.111 KB