Sposobnost istraživanja

1.Osnovni elementi istraživačkog procesa

Da bi napisali bilo kakav tip rada, polazeći od seminarskog rada, pa sve do završnih radova pri završetku studiranja, neophodno je poznavati i vladati elementima istraživačkog procesa. Kako odrediti problem, uspostaviti hipoteze? Koji tip istraživanja koristiti? Na koji način u samom startu prepoznati mogućnost ispitivanja samog problema? Ovladajte strukturom naučnog rada te kvalitetnim načinima zaključivanja istih. Saznat ćete značajne stvari o važnosti uzorka, metodologije, instrumentima mjerenja i drugim detaljima koji su ključ za pisanje kvalitetnog i priznatog pisanog djela zasnovanog na istraživanju.

2. Pretraživanja baza podataka

Imamo sreću živjeti u periodu gdje je ogromna količina informacija dostupna samo na dohvat ruke. Ali, to ne mora značiti da u tom moru informacija ne postoji onih više i manje kvalitetnih. Da bi mogli adekvatno, uz što manji trošak vremena a veću dobit u vidu potrebnih podataka, vladati masom dostupnih podataka, potrebno je znati gdje, kako, te na koji način tražiti.

Ovo je ključno prilikom samog procesa studiranja, tokom sprovođenja naučnih istraživanja, ali se može dokazati i višestruko korisnim i u poslovnim svrhama.

Sve to vam se čini vam izuzetno komplikovanim i složenim? Informacije koje život znače, na dohvat su vam ruke. Saznajte kako.

3. Priprema i izrada diplomskih radova i završnih radova II ciklusa

Ovo je faza sa kojom se svaki student mora suočiti ukoliko želi uspješno okončati svoj ciklus studiranja. Koji su to koraci i na šta obratiti pažnju, počevši od samog odabira teme i početnog istraživanja literature, do načina prijave rada, metodologije izrade rada, sprovođenja istraživanja i mnogih drugih bitnih koraka u procesu pripreme i izrade završnih radova?
Prođite kroz sve bitne elemente i steknite uvid kako na adekvatan, kvalitetan i zavidan način krunisati Vaše godine studiranja.