IT alati

1. AdobePhotoshop

Naučite da koristite profesionalni program za izradu i editovanje slika kao i grafičkih sadržaja uz veoma minimalne napore. Upoznajte se sa ovim moćnim alatom koji je najvažniji sastojak svih amaterskih ali i profesionalnih kuhinja dizajna. Tajne profesionalaca neće ostati misterija.

Ispoljite svoju kreativnost i smisao za dizajn kroz ovaj profesionalni alat. Obrada digitalnih fotografija nikad neće biti lakša i brža.

2. Adobe Lightroom

3. Adobe Premiere

Za sve one koji se bave snimanjem video snimaka ili to čisto rade iz hobija, od bitnog značaja je znanje obrade video materijala. Adobe Premiere će vam omogućiti jednostavnu obradu video materijala uz velike mogućnosti i alate, koji odgovaraju čak i profesionalnim montažerima. Nakon uspješno završenog kursa bit ćete u mogućnosti da upravljate okruženjem programa, dodajete i uređujete različite tipove video materijala i drugih medija, te upravljati zvukom i tekstom unutar posebnih editora.

4. Adobe Audition

Pomoću kursa Adobe Audition, naučit ćete kako dodati, urediti i očistiti zvuk koristeći alate i tehnike koje nudi Adobe Audition. Razumijevanje toka rada, dodavanja i snimanja zvuka, dodavanja efekata, smanjenja šuma i pozadinske buke, promjene visine tona, pravljenja multitrack sesije, samo su neke od bitnih stvari koje ovaj kurs nudi. Nakon završenog kursa, bit ćete u mogućnosti dodati, obraditi i sačuvati visokokvalitetne audio projekte.

5. Joomla - open source content management system (CMS)

Bez obzira na vašu dob, stepen obrazovanja ili profesiju, na jednostavan i zabavan način možete raditi profesionalne web stranice u jednom od najpipularnijih i najkvalitetnijih CMS sistema u svijetu, koji pokreće više od 6 000 000 web stranica. Stečenim znanjem ćete na jednostavan i siguran način uštedjeti dosta novca koji biste potrošili plaćanjem usluga za izradu web stranice, a moći ćete kreirati web stranice po vašoj želji, a možda i nešto zaraditi.

6. Microsoft Word 2010

Jedan od važnijih programa za obradu teksta koje je veoma važno poznavati je  Microsoft Word 2010. Bez obzira čime se bavite, poznavanje rada u nekom programu za obradu teksta je ključna stvar, a najpopularniji program za to je Microsoft Word. Kroz kurs ćete  steći osnove korištenja programa Microsoft Word 2010 poput obrade teksta, margina, naslova, pravljenja sadržaja, numerisanja stranica, postavljanja slika i slično.

7. Microsoft Excel 2010

U današnje doba, tehničkog poslovnog okruženja, brojevi znače sve. Mnogo toga zavisi na koji način ćemo kontrolisati podatke – statistiku, planiranje i izvještavanje. Sve navedeno ćete lakše raditi u pomoć poznavanja samo jednog programa, a to je Microsoft Excel 2010. To je standarni program sa proračunskim tablicama za poslovni svijet i kućnu upotrebu. Ovaj kurs će vas voditi od osnova pa do naprednih opcija samog programa.

8. Microsoft Power Point 2010

9. Microsoft Access 2010