Upravljanje projektima

1. Priprema i pisanje projektnog prijedloga

Mnogo dobrih ideja propadne jer ne posjedujemo vještinu da je prezentiramo na pravilan način. Pisanje projektnog prijedloga je, upravo iz navedenog razloga, ključna vještina. Način na koji pišemo projektni prijedlog zavisi od vrste prijedloga koji želimo da kreiramo. Ne postoji univerzalni dokument koji možemo koristiti.

Ova edukacija će Vam pomoći da kvalitetno napišete koncizan prijedlog projekta. Kreirajte projektni prijedlog koji je dobro napisan, prezentira fokusirano rješenje na problem u logičnom redosljedu.

2. Priprema budžeta i upravljanje projektima

Pravilna priprema budžeta je ključna radnja za uspješno pokretanje i upravljanje projektima. Vještina kreiranja budžeta je bitan alat za upravljanje i procjenu finansijske situacije. Budžetiranjem možete na identifikovati tok prihoda i troškova, time omogućujući da razvijete pozitivni plan novčanih tokova.

Ova edukacija ima za cilj da pojednostavi procese kreiranja budžeta i stvaranje finansijske stabilnosti.

3. Pronalaženje i apliciranje za sredstva

Tražite investitore? Nije toliko jednostavno kako ste zamislili! Ovaj proces ponekad izgleda kao nedostižan cilj. Naučite osnovne principe apliciranja za sredstava.

Ova edukacija je kreirana kako bi prošli proces finansiranja, od početka do kraja, kako bi pronašli investitora i ostvarili finansiranje.

Nakon edukacije moći ćete: kreriati investicioni plan, pronaći investitora, izbjeći grešku izbora pogrešnog investitora.

4. MS Project

Microsoft Project je nezamjenjiv alat koji pomaže menadžerima da preuzmu kontrolu nad projektima, poštuju zadane rokove i budžete. U projektu postoji mnogo elemenata: koordiniranje, planiranje, organizacija, budžet, troškovi, menadžement resursa, itd. Project pomaže da vizueliziramo i upravljamo različitim elementima i varijablama, kako bi pratili svaki detalj projekta.

Ova edukacija ima za cilj da Vam olakša posao i omogući uspjeh u poslu. Pomoći će Vam da budete bolje organizovani i efikasniji u planiranju projekta.