Digitalni marketing

1. Social media

S razvojem informacionih tehnologija i rastom korisnika društvenih mreža, neophodno je u marketing aktivnosti uvrstiti i upravljanje društvenim mrežama. Ova edukacija ima za cilj da Vam pruži osnovna znanja i vještine koje će Vam pomoći da iskoristite sve prednosti društvenih mreža kako bi stvorili ili pojačaili djelovanje promotivnih aktivnosti.

2. Online branding

Jedan od najznačajnijih sredstava koje možete razviti za Vaš biznis jeste jak brand. Prezentovanje kompanije online je postalo neizostavan dio poslovanja i zbog tog razloga ova edukacija ima za cilj da Vas uputi kako upravljati online brandingom. Edukacija će Vas podučiti osnovne stvari o aktivnostima izgradnje online branda kao što su Search Engine Optimization (SEO), Pay Per Click (PPC) te marketingu upravljanja sadržajem, remarketingu i konverziji web prometa u prodaju.

3. Copywriting

Internet je proširio domet upotrebe copywriting vještina te je copywriting pronašao upotrebu u web sadržaju, reklamama, e-mailovima, blogovima, društvenim mrežama i drugim formama elektronske komunikacije. Pisanje za web je vrlo drugačije od pisanja za druge medije, naginjući prema sažetosti za razliku od tradicionalnog oglašavanja. Ova edukacija ima za cilj da Vas nauči kako na strateški način napisati sadržaj koji će motivirati čitaoce na akciju.

4. SEO optimizacija

Imati kvalitetnu stranicu i dobru domenu nije dovoljno kako bi privukli posjetitelje. Search Engine Optimizacija ili SEO je upravo ono što Vam je potrebno da privučete potencijalne klijente/kupce na Vaš web site. Na ovoj edukaciji ćete naučiti kako optimizovati web stranicu kako bi dospjeli na vrh pretraga najposjećenijih tražilica kao što su google, yahoo i bing.

5. E-mail marketing (newsletter)

E-mail kao direktno sredstvo komunikacije sa potrošačima zahtjeva posebnu pažnju u današnje vrijeme prenatrpanosti podataka. Educirajte se i pobrinite se da Vaš mail ne završi u spamu i bude pročitan. Ova edukacija ima za cilj da Vas uputi na izgradnju kvalitetnih e-mail lista, nauči kreirati relevantne mailove koristeći segmentaciju i targetiranje, pomogne Vam da ostvarite lojalnost i povjerenje kupaca te izgradnju branda.