NJ.E. Ambasador Republike Austrije u BiH Mag. Martin Pammer održao predavanje Alumnijima

NJ.E. Ambasador Republike Austrije u BiH Mag. Martin Pammer održao predavanje Alumnijima

Dana 4. 12. 2013. godine, na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu (EFSA) održano je predavanje austrijskog ambasadora Mag. Martin Pammer-a na temu „Austrian Identities 1914 – 2014, paralleles to & meaning for Bosnia and Herzegovina“. Predavanje je organizovano u okviru aktivnosti Alumni asocijacije EFSA, a prisustvovali su članovi Asocijacije, članovi Poslovnog savjeta EFSA, zaposlenici i studenti EFSA.


Ovom prilikom kompanija Tondach BiH uručila je jednokratne stipendije studentima Dekanove liste. Tondach BiH, na čelu sa direktorom doc. dr. Jasminom Hošom, nekoliko proteklih godina dodjeljuje novčane nagrade za najbolje studente Ekonomskog fakulteta, a ovaj put je uručio 12 nagrada u iznosu od po 500 KM.


Dekanovu listu čine studenti sa prosjekom ocjena 9 i iznad. Lista za 2012/2013. godinu broji njih 38 prvog i drugog ciklusa studija koji su svojom marljivošću i radom osigurali mjesto među najboljima. Međutim, kriterij za primanje stipendije bio je da je student aktivan na Fakultetu i da nije zaposlen. To su Omar Hodžić (9.6), Mersiha Ruvić (9.49, Selma Pločo (9.36), dalila Mujarić (9.18), Berina Šahinović (9.09), Zerina Pačariz (9), Medina Prijić (9), Ema Talam (9.35), Mirza Šikalo (9.17), Nedžmija Turbo (9), Ilma Šahbaz (9) i Tarik Terzić (9.17).


Nagrade su uručili NJ.E. Ambasador Republike Austrije u BiH Mag. Martin Pammer, doc. dr. Jasmin Hošo, direktor kompanije Tondach BiH i predsjednik Alumni asocijacije EFSA, i prof. dr. Željko Šain, dekan EFSA.

AustrijaAustrija1

Austrija2Austrija3

Austrija4Austrija5

Austrija6Austrija7

Austrija 7Austrija8

Austrija9Austrija9

Lejla Sinanović
Sekretar Asocijacije