Stipendije za 2018/2019 akademsku godinu

×

Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /var/www/html/ciebf/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_required has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /var/www/html/ciebf/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_optional has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /var/www/html/ciebf/sites/all/modules/ctools/ctools.module).

KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA

 

ISLAMIC BANKING MASTER STUDIJ

 

BBI Banka i Ekonomski fakultet Sarajevo raspisuju konkurs za dodjelu stipendija sudentima koji žele upisati master studij „Islamic banking“ koji se realizira u saradnji sa University of Bolton iz Velike Britanije i BBI akademijom. Studij je na engleskom jeziku, traje dvije godine, a po uspješnom završetku studentima će biti dodijeljena dvojna diploma univerziteta u Sarajevu i Bolton univerziteta iz Velike Britanije.

Pravo na stipendiju imaju studenti iz Bosne i Hercegovine koji se upišu na master studij islamskog bankarstva na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Stipendije koje će biti dodjeljivane studentima u procentima iznose od 40% do 90% školarine. Način i dinamika dodjele stipendija će biti regulisana posebnom odlukom. Pravila, obaveze i dužnosti studenta u pogledu stipendija će se regulisati posebnim ugovorom između stipenditora, studenta i ekonomoskog fakulteta u Sarajevu.

Za ostatak školarine, koji je potrebno uplatiti tokom akademske godine, studenti će biti u mogućnosti da se prijave za aranžmane finansiranja obrazovanja BBI banke. Studenti su također slobodni da se prijave na druge programe stipendiranja, te na taj način sebi obezbijede dodatnu finansijsku podršku.

 

APLIKACIJA ZA STIPENDIJU

Studenti koji apliciraju za stipendiju, trebaju dostaviti slijedeće dokumente:

 

Kandidati zainteresovani za stipendiju trebaju podnijeti aplikaciju najkasnije do 19.10.2018. godine, pod nazivom "Poziv za stipendije - islamskog bankarstva", mailom (na ciebf@efsa.unsa.ba) ili lično na adresu Skenderija 70/II, 71000 Sarajevo.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon +387 33 564 368 ili na e-mail ciebf@efsa.unsa.ba