Održana prva CEO High School konferencija u Sarajevu

Prva CEO High School konferencija zvanično je otvorena u subotu 25. marta u Domu mladih Sarajevo te je na jednom mjestu okupila preko 600 srednjoškolaca iz različitih škola. Ovaj događaj je organiziran od strane Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa suorganizatorima Sberbank BH i Sol Azur & Buena Vista turističke agencije, te Prve, Druge i Treće gimnazije i Srednje ekonomske škole Sarajevo.

CEO High School konferencija je izvrsna prilika srednjoškolcima da kroz različite inspirativne govore i osobne priče mladih, uspješnih ljudi uvide kakav je to put do uspjeha, te da spoznaju sopstveni potencijal i mogućnosti. Cilj Konferencije je potaknuti mlade ljude, srednjoškolce na inovativno i preduzetničko razmišljanje te im pomoći u odabiru njihovog daljeg obrazovanja i u usvajanju praktičnih vještina potrebnih tržištu rada.

Govornici su bili Fikret Hodžić, Amila Avdukić, Arnej Misirlić, Igor Kraišnik, Jakuta Huseinović, Admir Tursum i Maid Hećimović, te Adnan Baručija ujedno i moderator konferencije.

Kao i od samog početka Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje CEO konferencije u saradnji sa Projektom zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švicarske/Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini.

Fotografije dostupne na LINKU.

Ured za odnose s javnošću