Posjeta studenata sa fakulteta Sciences Po Paris te Universite de Bourgogne

Posjeta studenata sa fakulteta Sciences Po Paris te Universite de Bourgogne

U okviru posjete Bosni i Hercegovini  i zemljama regije, studenti sa fakulteta Sciences Po Paris te Universite de Bourgogne u četvrtak i petak (16.03. i 17.03.) su posjetili Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Posjetu je organizovala udruga Bourgogne Balkans Express, jedna od najstarijih studentskih udruga na kampusu Sciences Po Parisa u Dijonu, čija je zadaća promovisati kulture Balkana i približiti ih mladima u Francuskoj. 

Studenti su na svojoj balkanskoj turi posjetili Split, Mostar, Sarajevo i Novi Sad. U svakom od gradova su organizovane  konferencije sa zajedničkom temom „Vivre ensemble/Living together/Živjeti zajedno“. Gost predavač na Ekonomskom fakultetu je bio gopodin Jakob Finci, bosanskohercegovački političar i diplomat. 

Cilj ove posjete je proširenje vidika svih sudionika i bolje razumijevanje trenutne situacije u zemljama bivše Jugoslavije, te  u isto vrijeme predstavlja  savršenu priliku za otkrivanje novih kultura i upoznavanje novih ljudi različitih pogleda na svijet.
Druženje sa studentima koji sudjeluju u projektu, omogućilo je zanimljivu razmjenu ideja i stavova, a upoznavanje historije i gastronomije zemalja zapadnog Balkana upotpunilo je doživljaj regije.

Fotografije možete naći na LINKU.

Ured za odnose s javnošću