Oglasi za posao i prakse

12.12.2017.


Kompanija Špica Systems d.o.o. Sarajevo, dio međunarodne grupacije Špica, traži studenta/icu master studija, za povremeni rad preko studentskog servisa, na sljedećim poslovima:


- administrativni poslovi, vođenje dokumentacije, saradnja sa računovodstvom;
- marketinško-komercijalni poslovi, komunikacija sa kupcima
- koordinacija aktivnosti i podrška prodaji


Zahtjevane osobine:
- Odgovornost, visok nivo organizovanosti, proaktivan pristup radu, verbalna komunikacija
- Poznavanje engleskog jezika u pisanju i govoru
- Poznavanje rada na računaru
...

29.11.2017.

Job Description: Bookkeeper/Finance Assistant
Location: Sarajevo
Terms: Entry level position, Full time, subject to 3 months’ probation period
For information about us please visit www.occrp.org
Principal Tasks

 • Book daily incoming and outgoing invoices;
 • Active participation in monthly accounting;
 • Prepare and upload documents to online financial reporting systems
 • Assistance with paperwork to Finance Manager for:
 • Yearly financial planning
 • Monthly reports to Program Managers
 •  Prepare various documents
 • ...
23.11.2017.

 

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina, sa sjedištem u Sarajevu, poziva sve redovne studente Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu da se prijave za obavljanje studentske prakse u Centrali banke te u našim poslovnicama u Sarajevu.


Raiffeisen banka je prepoznatljiva po razvoju kadrova u dijelu specifičnih stručnih znanja iz oblasti bankarskog poslovanja. Ukoliko ste osoba koja želi proširiti svoja znanja i praktično iskustvo u poslovnom okruženju koje...

17.11.2017.

Dear all,

The Faculty of Economics, University of Nis and Students Association Nova are organizing a competition for the best student essays on specific topics in order to make an online collection. Essays can be written on the following themes:

1. Impact of the crises from 21st century on the world;

2. Impact of the crises from 21st century on my country;

3. Impact of the crises from 21st century on the example of the company …;

 

More informations...

09.11.2017.

Are you interested in new technologies, digital topics, innovation & entrepreneurship and life-changing stories? If yes, we would like to invite you to participate at international conference “LEAP Summit”, which will be held in Zagreb, Croatia from 15th till 17th of March, 2018.

Want to learn from world-renowned speakers from multinational companies, successful entrepreneurs and leading investors from Europe? You are entrepreneur, student, young professional, NGO leader or ambitious person? Than LEAP Summit is the right place for you! LEAP...

01.11.2017.

Dragi studenti,

proslijeđujemo vam informaciju o aplikaciji za prestižnu Global UGRAD stipendiju američke vlade za studijsku 2018-2019. godinu. 

Aplikacije su otvorene od 1. novembra do 31. decembra 2017. godine.

Više informacija možete pronaći u prilogu.

 

Centar za međunarodnu saradnju

30.10.2017.

Valicon d.o.o. kompanija za marketing konsalting i istraživanje sa sjedištem u Sarajevu, traži studente za rad na honorarnim poslovima.


Saradnici na projektima (m/ž)


Opis poslova:

 • Aktivan rad na poslovima regrutacije učesnika u okviru fokus grupa
 • Rad na transkriptima Saradnici u sklopu call centra

Lične osobine:

 • Posvećenost detaljima i preciznost u radu
 • Proaktivnost
 • Sklonost timskom radu
 • Odgovornost prema poslu i povjerljivosti podataka
 • Poželjne su osobe koje
 • ...
30.10.2017.

Cilj programa stipendija njemačke privrede za 2018. godinuje da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz...

23.10.2017.

PR agencija Prime Communications otvorila je prijave za šesto po redu državno studentsko takmičenje u odnosima s javnošću - PR Challenge. Kao i u prethodnih pet godina, na PR Challenge-u mogu učestvovati ekipe sa svih fakulteta u BiH na kojima se izučavaju odnosi s javnošću i marketing. Prema propozicijama, svaka ekipa mora imati 3-5 članova/studenata. Više o načinu prijavljivanja možete pronaćina linku, te detaljnije saznati kako prijaviti svoje ekipe...

16.10.2017.

Poštovani diplomanti Ekonomskog fakulteta u Sarajevu,

ovim putem dostavljamo Vam informaciju o prilici za posao u turističkoj agenciji “EspyBosnia” koja ima neupražnjeno radno mjesto za poziciju Administrativni radnik - pripravnik (m/ž). Detalje oglasa, kao i kontakt e-mail putem kojeg se možete prijaviti za posao, možete pronaći na posteru u prilogu.

 

Centar za razvoj karijere studenata

 

...