Međunarodna saradnja

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) je prestižna visokoškolska institucija u oblastima ekonomija i poslovanja u Bosni i Hercegovini. EFSA teži ka tome da postane svjetski priznata institucija na osnovu kvaliteta akademskih programa i postignuća u obrazovanju i istraživačkom radu. EFSA prati Bolonjski proces koji olakšava mobilnost studenata unutar Europe. Na osnovu  Bolonjskog procesa i sistem bodovanja, poznatijeg kao Europski sistem za transfer kredita (European Credit Transfer System: ECTS), studenti su u mogućnosti da studiraju na različitim europskim univerzitetima bez potrebe da prekidaju svoje dodiplomske ili postdiplomske studije. 

Program razmjene studenata je životna prilika. To je avantura koju možete doživjeti samo dok ste student! To je također i ulaganje u vašu budućnost. Put od poznatog ka nepoznatom će vam omogućiti jedinstveno iskustvo u vašem ličnom i akademskom razvoju. Program razmjene studenata može unaprijediti vaše jezičke vještine i pomoći vam da se pripremite za izazove na globalnom tržištu zapošljavanja. 

Studenti na razmjeni i dolazeći studenti su ključni dio EFSA zajednice, jer ohrabrujemo priliv talenta i težimo ka tome da im omogućimo uvezivanje sa studentima iz različitih zemalja i kultura.