Konferencija: Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja u organizaciji kancelarije Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini i Ambasada Švedske

Dragi studenti, 

kancelarija Ujedinjenih naroda u BiH i Ambasada Švedske pozivaju vas da prisustvujete konferenciji pod nazivom Poslovna zajednica i ciljevi održivog razvoja, koja će se održati 12.juna 2018. godine u prostorijama Hotela Hills u Sarajevu.

Konferencija predstavlja platformu za promoviranje ciljeva održivog razvoja i podizanje svijesti o izuzetno važnoj ulozi preduzeća u njihovom ostvarivanju. Učesnici konferencije će se osvrnuti na globalne teme u kontekstu Bosne i Hercegovine, uključujući, između ostalog, i odgovorno upravljanje resursima i zaštitu okoliša, etično poslovanje, otvaranje kvalitetnih radnih mjesta i njihov uticaj na imidž i konkurentnost preduzeća. Tokom konferencije će se također razgovarati i o pitanjima korporativne društvene odgovornosti, jednakim mogućnostima i rodnoj ravnopravnosti. Cilj konferencije je predstaviti iskustva švedskih i bh. preduzeća koja posluju u skladu s ciljevima održivog razvoja, ostvarujući tako veći rast, uz smanjenje poslovnih rizika. Očekuje se učešće više od 300 predstavnika privatnog sektora, javnih institucija, poslovnih udruženja i razvojnih agencija, akademske i međunarodne zajednice.

Jedna od istaknutih govornika je Ola Rosling, direktor Gapminder fondacije i jedan od globalno najcjenjenijih motivacionih govornika i analitičara. Na konferenciji će također učestvovati i ambasador Anders Hagelberg, te predstavnici švedskog poslovnog sektora: Saša Bešlić (šef održivog poslovanja Nordea), Katarina M Eriksson (viša projektna menadžerica, Program hrana za razvoj, Tetra Laval), Susanne Sweet (Ekonomski fakultet u Štokholmu), Daniel Paska (direktor Programa tehnologija za dobrobit, Ericsson).


Više informacija o konferenciji i obrazac za prijavu učešća dostupni su ovdje.

 

Ured za odnose s javnošću