Međunarodni i stručni programi I (prvog) ciklusa studija - Drugi upisni rok 2021/2022.

Dragi maturanti,

bliži se drugi upisni rok na fakultete i akademije pri Univerzitetu u Sarajevu, te će povodom toga Konkurs za upis u I (prvu) godinu na I (prvi) ciklus studija, biti otvoren od 30. 8. do 10. 9. 2021. godine. Ukoliko se još uvijek niste odlučili za fakultet na kojem ćete sticati relevantna znanja i vještine, te ako iz objektivnih razloga niste stigli da se prijavite na prvi upisni rok, pozivamo vas da razmislite o EFSA i da aplicirate na DRUGI UPISNI ROK. 

Na drugom upisnom roku možete aplicirati na sve naše studijske programe, no za vas ovog puta izdvajamo dva posebna i međunarodno konkurentna programa.

  • Međunarodni program I (prvog) ciklusa studija u saradnji sa Griffith College Dublin - Business Studies.

"Business Studies" je najprestižniji međunarodni studij I (prvog) ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu koji se izvodi u Sarajevu i Dablinu, te daje dvije diplome: Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i Grifftih College Dublin. Više o ovom Programu, možete pronaći na: https://bit.ly/3BbUTmo.
 

  • Stručni dvogodišnji studij u saradnji sa Raiffeisen Bank BiH - Poslovanje i IT.

"Business & Information Technology" novi je stručni dvogodišnji studij na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, koji se izvodi u saradnji sa jednom od najvećih banaka u Bosni i Hercegovini - Raiffeisen Bank BiH. Brz razvoj IT sektora, uticao je na pojavu novih zanimanja i potražnju za stručnjacima koji posjeduju kombinovana znanja i vještine iz ekonomske i informatičke oblasti. Više informacija o Pragramu iz saradnje, možete pronaći na: https://bit.ly/3zliDnC.

Sve informacije o studijskim programima EFSA i načinu studiranja na I (prvom) ciklusu studija potražite na našoj web stranici, a svoje upite slati na: pr@efsa.unsa.ba.

Ured za odnose s javnošću