Posljednje tri stipendije za studente

Dragi studenti,

Centar za međunarodnu saradnju vas obavještava da smo zahvaljujući izuzetnim naporima u prethodnom periodu uspjeli obezbijediti stipendije za naše studente u okviru Erasmus+ KA107 programa i to na prestižnim visokoškolskim ustanovama iz EU. U nastavku su date osnovne informacije o raspoloživim stipendijama:

  1. Faculty of Economic Sciences and Management Nicolaus Copernicus University in Toruń, Poljska – 1stipendija za BA ili MA

Informacije o ovoj prestižnoj visokoškolskoj instituciji sa AACSB međunarodnom akreditacijom možete naći na slijedećem linku:  https://www.econ.umk.pl/en/faculty/facts-figures/

Rok za nominacije je 01.11.2018. Iznos stipendije za 5 mjeseci je po 750 Eura plus troškovi puta 275 Eura, što je ukupno 4.025 Eura!

Informacije o kursevima koji se nude na engleskom jeziku:

https://www.econ.umk.pl/panel/wp-content/uploads/courses-in-English-Faculty-of-Economics-2018-2019.pdf

Prijaviti se možete na mail benina.veledar@efsa.unsa.ba kako bismo vas mogli nominovati i poslati vam dalja uputstva.

  1. University of Liehtenstein, Liechtenstein – 2 stipendije za BA ili MA

Informacije o ovoj prestižnoj visokoškolskoj instituciji možete naći na slijedećem linku:  https://www.uni.li/en

Iznos stipendije je za 4,5 mjeseca po 850 Eura plus troškovi puta 275 Eura, što je ukupno 4.100 Eura!

Informacije o kursevima koji se nude na engleskom jeziku:

https://www.uni.li/en/university/services/international/for-visiting-students-1/application-process

Prijaviti se možete na mail benina.veledar@efsa.unsa.ba sa slijedećim informacijama: ime, prezime, spol, email adresa, oblast studija, vrsta studija BA ili MA, period mobilnosti, a sve to kako bismo vas mogli registrovati i poslati vam dalja uputstva.

 

Napominjemo da je cilj ovakvih razmjena, pored sticanja novih znanja, dragocjeno međunarodno iskustvo, koje će vam sutra biti veoma značaj dio CV-a, upoznavanje drugih kultura i jezika, povezivanje sa studentima iz cijelog svijeta i sl.

Dakle, i ukoliko ne nađete predmete koji se 100% poklapaju sa našim i ne uspijete da obezbijedite njihovo priznavanje na EFSA, imati priliku da bar jedan semestar provedete na prestižnim visokoškolskim institucijama u EU sa potpuno plaćenim troškovima boravka i prevoza je neprocjenjivo. Dosadašnja iskustva govore da studenti koji su jednom išli na razmjenu u najvećem broju slučajeva apliciraju da idu ponovo.

 

Požurite, mjesta se popunjavaju prema redoslijedu prijava!