Evropske studije

Vrijednost Programa

Studij je namijenjen diplomiranim studentima svih fakulteta, koji imaju potrebu i želju da doprinesu u procesima tranzicije i pridruživanja BiH Evropskoj uniji, kao i njenom uspješnom pozicioniranju nakon ulaska u ovu integraciju. S obzirom da je riječ o deficitarnom kadru za kojim postoji sve veća potreba, ovaj studij nudi mogućnost napretka u karijeri u svim državnim organima, poslovnom okruženju, nevladinom sektoru, medijima, obrazovanju, međunarodnim organizacima i slično. Napredak BiH na putu pridruživanja EU otvara i brojne šanse za zaposlenje u institucijama ujedinjene Evrope.

Kome je Program namijenjen?

Studij je namijenjen diplomiranim studentima/cama svih fakulteta, koji/e imaju potrebu i želju da doprinesu u procesima tranzicije i pridruživanja Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, kao i njenom uspješnom pozicioniranju nakon ulaska u ovu integraciju.

Uslovi za upis

Polaznici ovog studija mogu biti kandidati koji su završili dodiplomski trogodišnji ili četverogodišnji univerzitetski studij i tokom studija ostvarili 180 ECTS ili 240 ECTS.Kriteriji za selekciju kandidata/tkinja su sljedeći: akademski kvalitet (pro­sjek ocjena dodiplomskog studija), aktivno znanje engleskog jezika, jaka motivacija, komunikativnost.

Cijena

Jednogodišnji studij: 5.000 KM

Dvogodišnji studij: 7.000 KM

Kontakt:

Rukovodilac: Prof. dr. Azra Hadžiahmetović

Više informacija o Programu možete pronaći na sljedećem linku:

http://cis.unsa.ba/en/programs/master/evropske-studije/