STRATEŠKO PREDUZETNIŠTVO I INOVATIVNOST
BHS
1 i 2
60 i 120

Vrijednost Programa

Cilj ovog MBA programa je pružiti kandidatima napredna znanja i vještine iz oblasti poslovanja. Ovaj program priprema studente za različite upravljačke funkcije u preduzećima. Program pruža mogućnost specijalizacije u skladu sa potrebama razvoja karijere i/ili ličnim interesima kandidata iz oblasti: Bankarstva i finansijskog menadžmenta ili Računovodstva.

Kome je Program namijenjen?

Ovaj MBA program je namijenjen kandidatima koji su profesionalci i žele biti izvrsni u svom poslu, kandidatima koji traže pozitivnu promjenu karijere te kandidatima koji žele postati uspješni lideri i na taj način pomjerati granice u svom poslu.

Diploma

Student je dužan završiti studij u periodu od pet godina od upisa. Ukoliko student ne završi studij u predviđenom roku, plaća dodatno troškove odbrane. Završetkom studenti stiču dvije diplome:

Ekonomski fakultet u Sarajevu – diploma Studija poslovnog upravljanja/Master of business administration MBA (smjer Bankarstvo i finansijski menadžment/Računovodstvo); zvanje: magistar poslovnog upravljanja

Ekonomski fakultet u Ljubljani – diploma studija Poslovanje i organizacija/Business and organisation; zvanje: magister poslovnih ved 

Studiranje na engleskom jeziku.

Uslovi za upis

Polaznici ovog studija mogu biti kan­didati koji su završili dodiplomski trogodišnji ili četverogodišnji univer­zitetski studij i tokom studija ostvarili 180 ECTS ili 240 ECTS-a.

Studenti koji posjeduju visokoškol­sku diplomu iz društvenih i/ili eko­nomskih nauka mogu upisati studij bez polaganja prijemnog ispita. Za studente koji su završili dodiplomske studije iz drugih oblasti, u toku stu­dija obavezno je polaganje dva pre­duslovna predmeta – Uvod u biznis i Mikorekonomija 1.

Cijena

10.000 KM

Kontakt

 

KURS KATALOG

 

UPISI