Napredni finansijski menadžment

 

Amir Termiz, izvršni direktor Intesa Sanpaolo Banka Bosna i Hercegovina:  
Master studij Napredni finansijski menadžment, Sarajevo – Zagreb, omogućio mi je da obogatim i unaprijedim svoja znanja, logike i vještine iz oblasti finansija i da stečena znanja primjenim i unaprijedim poslove kojima se bavim. Nastavu vode referentni profesori iz zemlje i inostranstva, sa kojima je moguće uspješno sarađivati, kako u toku nastavnog procesa, tako i poslije završetka studija. Nastava je upotpunjena i posjetama finansijskim institucijama u zemlji i inostranstvu. 

Program je prilagođen ne samo ekonomistima, već i onima kojima ekonomija i finansije nisu profesionalno opredjeljenje. Stoga, master studij Napredni finansijski menadžment, svesrdno preporučujem svima koji se bave ekonomijom, finansijama, ali i preduzetnicima i menadžerima različitih profila. Stečena znanja i logike će im sigurno omogućiti da unaprijede i još efikasnije i uspješnije obavljaju svoje poslove.

 

Vrijednost Programa

Na osnovu Odluke o redukciji i priznavanju predmeta u računovodstvenoj profesiji Savez računovođova, revizora i finansijskih djelatnika FBiH a po ispunjenju uslova u sladu sa Zakonom o računovodstvu i reviziji FBiH i Odluke Komisije za računovodstvo i reviziju BiH možete podnijeti molbu o priznavanju odgovarajućih predmeta (na osnovu položenog ispita).

Program objašnjava finansijske logike, te najnovija znanja i vještine iz oblasti finansija i finansijskog menadžmenta, koja predstavljaju uslov za uspješno vođenje bilo koje organizacije, ali i za donošenje vlastitih finansijskih odluka (lične finansije).

Kome je Program namijenjen

Program Napredni finansijski menadžment dizajniran je na način da omogućava svim polaznicima da im njihova već stečena znanja na raznovrsnim matičnim fakultetima posluže kao dobra osnova za nastavak studija i „nadogradnju“ znanja na ovom smjeru. Program studija prilagođen je i polaznicima koji nisu ekonomske struke. Tako su zapažene rezultate u toku studija postigli studenti sa: tehničkih fakulteta, fakulteta političkih nauka, pravnog fakulteta, medicinskog fakulteta, prirodno matematičkog fakulteta, psihologije i dr. 

Uslovi za upis

Polaznici ovog studija mogu biti kandidati koji su završili dodiplomski trogodišnji ili četverogodišnji univerzitetski studij i tokom studija ostvarili 180 ECTS ili 240 ECTS-a. 

Cijena

Jednogodišnji studij: 6.000,00 KM
Dvogodišnji studij: 9.000,00 KM

Kontakt

Rukovodilac: prof. dr. Adnan Rovčanin

Više informacija nalazi se u Nastavnom planu i programu.

Dokumenti: