Konferencija "Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina - Neispričane priče" u organizaciji Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje konferenciju "Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina - Neispričane priče", koja će se održati 22. februara  2018. godine, od 09.00 do 14.30, u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Trg oslobođenja – Alija Izetbegović 1.

Konferencija je jedna od aktivnosti u okviru projekta NETWORLD (Networking in Preserving the First World War Multicultural Heritage in the Danube Countries) u kojem učestvuje 14 partnera iz devet zemalja Dunavske regije. Cilj projekta NETWORLD je očuvanje baštine vezane za Prvi svjetski rat i razvoj kulturnog turizma u BiH i drugim zemljama Dunavske regije. NETWORLD projekat  je finansiran kroz Interreg Danube Transnational Programme. 

Konferenciju  „Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina – Neispričane priče“  će obilježiti niz istaknutih govornika - stručnjaka za period Prvog svjetskog rata koji će u svojim izlaganjima obraditi teme vezane za očuvanje sjećanja na Prvi svjetski rat i revitalizaciju spomenika iz Prvog svjetskog rata. Materijalna i nematerijalna baština u Bosni i Hercegovini vezana za Prvi svjetski rat predstavlja veliki potencijal za razvoj kulturnog turizma i razvoj novih turističkih proizvoda.

Nakon konferencije je za sve učesnike planirana razgledna turistička tura vezana za Prvi svjetski rat u Sarajevu.Organizaciju konferencije su podržali Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

Učešće na konferenciji „Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina – Neispričane priče“ je besplatno uz obaveznu registraciju putem linka http://bit.ly/2nCtZkk

Svi zainteresirani se za više informacija mogu obratiti prof.dr. Almiru Pešteku, rukovodiocu projekta (almir.pestek@efsa.unsa.ba).

Dokumenti: