EFSA je najperspektivniji fakultet u BiH

Bakir Kalajdžisalihović, student EFSA i pilot u Qatar Airlines

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu uvijek je bio među najboljim fakultetima kako u zemljii tako i u regionu. Ekonomista je perspektivno zanimanje. Neke struke u ekonomiji posebno. Studij je bio usklađen sa potrebama studenata, a sigurno najveća prednost studiranja na EFSA, je mogućnost brzog zapošljavanja.

Studenti stiču konkretna, temeljna i specijalistička znanja iz različitih oblasti ekonomije, te se osposobljavaju za rad i djelovanje u svim proizvodnim, finansijskim i društvenim djelatnostima. Također, EFSA je najperspektivniji fakultet u BiH, sa odlično razvijenim softwareskim rješenjima, mladim profesorima, i što je najvažnije - dobrom energijom. Posebno bih izdvojio spoznaju emocionalne inteligencije i njene primjene u našu korist. 

Za dobrog ekonomistu, ako želiš da se izdvojiš iz mase i budeš uspješan, moraš da učiš, budeš uporan i prodoran, da učiš ne samo predmete, nego i na druge načine. Trebaš biti aktivan i da se raspituješ o raznim mogućnostima, uključuješ u projekte na fakultetu, volontiraš, ideš na kurseve, seminare i slično. Ma čime se bavili, nemojte biti jednolični jer jednoličnih ne nedostaje na tržištu rada. Preporučio bih svim studentima da ne teže da budu konkurentni već da budu bez konkurencije.