Kako studirati?

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu vam pruža mogućnost odabira tri načina studiranja na I i II ciklusu studija:

Redovni studij

Redovni studij predstavlja tradicionalni način studiranja. Namijenjen je studentima koji mogu svakodnevno prisustvovati nastavi u učionicama. Nastava se odvija in-class. Na taj način studenti imaju stalnu direktnu komunikaciju sa nastavnim osobljem. 
 

Redovan samofinansirajući (RS) studij

Redovan samofinansirajući studij predstavlja isti način studiranja kao i redovni studij, s tim da studenti sami snose troškove školarine. Namijenjen je studentima koji mogu svakodnevno prisustvovati nastavi u učionicama. Nastava se odvija in-class. Na taj način studenti imaju stalnu direktnu komunikaciju sa nastavnim osobljem.
 

Samofinansirajući Distance Learning (DL) studij

Distance learning, kao novi vid učenja, omogućava studentima da savladaju gradivo uz mogućnost učenja u vremenu koje njima najviše odgovara.

Sve veći broj studenata u svijetu značajan dio svojih studijskih obaveza obavlja kod kuće, koristeći sadržaje s interneta koji su upravo za njih pripremljeni i oblikovani tako da ih vode kroz proces učenja i savladavanja nastavnog gradiva. Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu je prije šest godina počeo ovakav vid održavanja nastave, gdje studenti preko web sistema dobijaju dodatne materijale od strane profesora. Pored toga, ovaj sistem služi profesorima i studentima da dobiju dodatna objašnjenja, razmjene informacije i rade na zajedničkim zadacima.

U školskoj 2006/2007. godini pokrenut je DL sistem rada koji u potpunosti korespondira sa tradicionalnom (in-class) nastavom. Studij tradicionalne nastave i DL nastave za studente dodiplomskog studija smatraju se jednako kvalitetnim i imaju istu vrijednost, kako u daljnjem školovanju, tako i na tržištu rada.