Međunarodna saradnja


Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu (EFSA) predstavlja istaknutu visokoškolsku instituciju u oblastima ekonomije i poslovanja u Bosni i Hercegovini. Nastojimo postati prepoznatljiva svjetska institucija zahvaljujući visokom standardu akademskih programa i postignućima u oblastima obrazovanja i istraživačkog rada.

EFSA aktivno prati Bolonjski proces, čime olakšava mobilnost studenata unutar Evrope. Kroz implementaciju Bolonjskog procesa i sistema bodovanja poznatog kao Evropski sistem za transfer kredita (ECTS), naši studenti su u mogućnosti studirati na različitim evropskim univerzitetima bez prekida svojih dodiplomskih ili postdiplomskih studija.

Program razmjene studenata predstavlja jedinstvenu životnu priliku koju možete iskusiti samo dok ste student. To nije samo avantura, već i investicija u vašu budućnost. Putovanje od poznatog ka nepoznatom pružit će vam jedinstveno iskustvo u ličnom i akademskom razvoju. Ovaj program također može unaprijediti vaše jezičke vještine i pomoći vam da se pripremite za izazove globalnog tržišta zapošljavanja.

Studenti na razmjeni i dolazeći studenti imaju ključnu ulogu u EFSA zajednici, jer aktivno podstičemo priliv talenta i težimo stvaranju veza između studenata iz različitih zemalja i kultura.


MEĐUNARODNA SARADNJA NA EFSA