Zbornik radova

Zbornik radova Ekonomskog fakulteta u Sarajevu/Sarajevo Business and Economics Review (SBER) objavljuje naučne i stručne radove, prikaze i prevode iz oblasti ekonomskih nauka i radove studenata. Radovi podliježu anonimnoj recenziji i kategoriziraju se odlukom Redakcije i na prijedlog recenzenata u jednu od slijedećih kategorija:

  • originalni naučni članak - sadrži neobjavljene rezultate izvornih naučnih istraživanja;
  • pregledni naučni članak - sadrži sažet i kritičan prikaz jedne oblasti, sa detaljnim pregledom literature, iz kojeg je vidljiv doprinost autora toj oblasti;
  • stručni članak - sadrži korisne stručne priloge.

Zbornik se objavljuje jednom godišnje od 1966. godine, a do 2020. godine je objavljeno 37 izdanja.

Zbornik je od 2007. godine uvršten u bibliografsku bazu EBSCO PUBLISHING – BUSINESS SOURCE COMPLETE  (Journals & Magazines). Od 2009. godine Zbornik je uvršten i u CEEOL (Central and Eastern European Library) bazu, a od 2011. godine je uvršten i u ProQuest Business package platformu, kao jednu od najprestižnijih svjetskih baza podataka iz oblasti ekonomije i biznisa.

Biti indeksiran je veliki uspjeh za Zbornik radova/Sarajevo Business and Economics Review jer nas to čini dostupnim širokoj međunarodnoj naučnoj zajednici.