In Memoriam - prof. dr. Velma Pijalović

Sa neizmjernom tugom Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu oprašta se od izuzetne članice kolektiva. 

Nakon duge i teške bolesti u 46. godini života napustila nas je prof. dr Velma Pijalović, vanredna profesorica na Katedri za ekonomsku teoriju i politiku i Katedri za finansije.

Prof. dr Velma Pijalović posvetila je svoj cjelokupni akademski i profesionalni radni vijek izučavanju oblasti socijalne politike, te ekonomije javnog sektora. Prof. Pijalović postavila je temelje za  izučavanje oblasti ekonomike i finansiranja zdravstva u Bosni i Hercegovini, a rezultati njenog rada prepoznati su kroz veliki broj međunarodnih naučnih i stručnih radova.

U akademskom, profesionalnom i istraživačkom poslu, prof. dr Velma Pijalović imala je istančan ukus za odabir važnih i aktuelnih tema za bosansko-hercegovačko društvo i ekonomiju. Njenim preranim odlaskom, njena djela će nam ostati trajna motivacija za širenje dobrote i stalni napredak.

Ostat će upamćena generacijama kao nasmijana, vesela, topla i pristupačna osoba, uvijek spremna pomoći svima - kolegicama, kolegama i studentima tokom njihovih ličnih i profesionalnih izazova. 

Molimo uzvišenog Boga da joj podari najljepše mjesto na vječnom svijetu, a porodici sabur i snagu, vrline kakve su nju krasile.

Dženaza našoj profesorici Velmi će se obaviti u petak, 14.01.2022. godine u 13:45 sati na gradskom mezarju Vlakovo. Tehvid će se proučiti istog dana u 13:00 sati u Istiklal džamiji na Otoci.

 

Komemorativna sjednica za prof. dr. Velmu Pijalović biti održana u ponedjeljak 17.01.2022. godine, s početkom u 10 sati. Komemoracija će biti održana online, putem linka: https://bbb.efsa.unsa.ba/b/mit-rit-oss-xnm

 

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu