Turizam

Vrijednost Programa

Osnovni cilj programa Turizam je obrazovanje i osposobljavanje stručnjaka za poslove koji zahtijevaju napredna znanja iz područja turizma i ugostiteljstva. studijski program uključuje teorijsku  nastavu koju izvode vrhunski predavači i stručnu praksu u uglednim turističkim objektima, a osposobit će polaznike za upravljačke, istraživačke i inovativne poslove u subjektima direktno ili indirektno vezanim za turizam i ugstiteljstvo.

Kome je Program namijenjen?

Program je namjenjen svima onima koje zanimaju različite upravljačke pozicije u poslovnim subjektima u oblasti turizma i ugostiteljstva (kao što su turističke agencije i touroperateri, turističke zajednice, hoteli i restorani, turistička udruženja) i odrugim oblastima vezanim za turizam. Program je posebno fokusiran na razvoj održivog turizma i odgovoran odnos prema kulturno-historijskom nasljeđu i okruženju. 

Diploma

Po završetku studenti dobijaju dvije diplome: Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji, Sveučilište u Rijeci.

Uslovi za upis

Na Zajednički master studij „Turizam“ mogu se upisati: kandidati koji su završili studij iz oblasti društvenih nauka i stekli najmanje 180 ECTS; kandidati koji su završili dodiplomske sveučilišne studije iz područja ekonomske grupacije; kandidati koji su završili neki od neekonomskih diplomskih sveučilišnih uz polaganje razlike predmeta prema kriterijima utvrđenim Pravilima studiranja i ocjeni Upravnog odbora studija nakon uvida u obrazovni program koji je kandidat završio u prethodnom obrazovanju.


Više informacija o Programu možete naći u prilogu.

Dokumenti: 
AttachmentSize
PDF icon Brošura Turizam1.04 MB
Microsoft Office document icon Prijava za upis u 2019/20.71 KB